military historieshow Leiden

 Afgelopen Zaterdag hebben Sabrine en ik voor het eerst met onze Veteranen-en andere ere-ringen op de militaria beurs gestaan bij de Military History Show in Leiden. 
Het was een kleinschalig opgezette beurs met verschillende kraampjes op het plein voor de Hooglandse kerk in het oude centrum van Leiden,
ook waren er de militaire voertuigen die meereden in het defilè dat werd afgenomen door Luitenant Gen.(b.d.) Ted Meines, de grondlegger van het Veteranenplatform, en een persoonlijke vriend van Prins Bernhard.
Op het plein voor onze kraam speelde alles zich af, dus Sab en ik hadden eigenlijk de beste plek.
Toen de Muziekkorpsen op het plein voor ons gingen optreden, stond daar schuin naast onze kraam opeens ook de nu 90 jarige Generaal met zijn dochter zichtbaar te genieten van het hele gebeuren, Sabrine heeft de Generaal en de dame toen onze stoelen aangeboden zodat ze wat comfortabeler verder konden genieten van de Mars-muziek, daar maakten hij dankbaar gebruik van.
Voor ons was de hele dag een groot sucses, we hebben weer met heel veel mensen gesproken en info uitgewisseld over onze Ere-ringen, met als klap op de vuurpijl een gesprek met de verzetsheld Luitenant Gen.(b.d.) Ted Meines, en de uitreiking van zijn Veteranen-ring.
Wat een geweldige man om mee te spreken, zo gedreven en vurig als hij spreekt over de veteranen van weleer en tegenwoordig, zijn tijd bij het verzet in de 2de Wereldoorlog en zijn vriendschap met Prins Bernhard.
Ook was hij heel erg vereerd toen ik zijn Veteranen-ring in zijn hand drukte, dat was een complete verrassing voor hem, maar voor mij een hele eer om te doen.
meerder malen benadrukte hij wat een geweldig initiatief is om deze ring te ontwerpen en onder zoveel mogelijk Veteranen te verspreiden, ook zei hij dat hij de Veteranenring bij zoveel mogelijk gelegenheden zou dragen, echt wat ben ik ontzettend blij dat ik deze man heb leren kennen, een geweldige man van trots en eer, ik hoop hem zeker nog een keer te ontmoeten.